fredag 8 maj 2009

Tabbouleh på quinoa med lax och kräftstjärtar

från Buffé nr 6 2006, sid 26

2 dl quinoa eller bulgur
1 hönsbuljongtärning
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 gurka
2 tomater
1 liten rödlök
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
en rejäl bunt färsk mynta (eller bladpersilja)
1 burk kräftstjärtar i lake (360 g)
400 g färskrökt lax i tunna skivor
sallad till garnering

Tabbouleh på quinoa med lax och kräftstjärtar
1. Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen, tillsätt 1 buljongtärning till kokvattnet.
2. Blanda quinoan med olivolja, pressad vitlök och citronjuice medan de fortfarande är varma.
3. Skär gurka och tomat i små bitar. Skala och finhacka löken. Blanda allt med quinoan. Smaka av med salt, kajennpeppar och eventuellt extra olivolja och citronjuice.
4. Blanda vid servering ner hackad mynta, väl avrunna kräftstjärtar och servera med rökt lax och några salladsblad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar