...denna fick vi första gången hos Carin i Kumla, därav namnet. Detta är ett favoritrecept i familjen, vi lagade den idag på nyårsdagen på barnens begäran!
Börja med att skala ett halvt kilo räkor. Ta undan räkorna.
Koka skalen i 1 liter vatten ca 10 min och spara kokvattnet.
Strimla och bryn i olivolja:
1/2 purjolök
3 morötter
Blanda med:
1 paket (0,5 g) saffran
pressade vitlöksklyftor efter smak, vi tar 3-4 st
Blanda räkskalsvattnet med de frästa grönsakerna och 1 fiskbuljongtärning. Koka upp.
Blanda i 1 dl vitt vin och 3 dl grädde och ca 400 g fisk, vi brukar ta lax och torsk. Låt koka så fisken blir genomkokt, ca 10 min.
Krydda med dill, cayennepeppar, vitpeppar och salt.
Häll i 1-2 burkar musslor och räkorna.
Ät med vitlöksbröd!
Good news
13 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar